Havkajak ?

Hva’ er det?

Jeg kendte da lidt til kajakker – men havde da aldrig prøvet eller endsige overveje at starte med at sejle i de smalle tingester 🙂
I sommeren 2013 prøvede jeg 2 meget forskellige havkajakker. Det medførte jo at jeg blev bidt af det og for ikke at kaste sig ud i de store investeringer uden forudsætninger, besluttede jeg mig for at deltage på et week-end kursus i efteråret 2013 hos Kajak-oasen i Plejerup.

Her mødte jeg Susanne & Jesper – 2 meget kompetente og hjælpesomme instruktører, som tog os kursister i gennem alt det basale i havkajaksejlads. Her blev indøvet alt i færdsel på vandet, ro-teknikker, selv-og makkerredninger og meget mere. Det hele blev afsluttet med en prøveaflæggelse for erhvervelse af EPP2 bevis med resultatet bestået 🙂 Det kan varmt anbefales at tage et sådan kursus inden man kaster sig ud i kajakroningens lyksaligheder, både for sin egen og andres skyld.

Jeg har så efterfølgende prøvet forskellige kajakker og købte min egen kajak i januar 2014 og har så haft den fornøjelse at få roet en masse ture både alene og sammen med andre ligesindede hele 2014.

Planen for 2015 er naturligvis at få roet ligeså meget el. mere, måske træning til aflæggelse af prøve til EPP3 bevis, samt erhvervelse af EPP1 instruktørbevis.